Miten käsittelen epäilyttävän korttimaksun?

Näet Extranetistä korttimaksujen "liikennevalot".

Korttimaksuihin liittyy tiettyjä riskejä - esimerkiksi huijaustapauksia. Verkkokaupalla on velvollisuus "tuntea asiakkaansa" sekä myös seurata maksuliikennettä ja mm. epäilyttäviä maksuja. Näet Extranetistä korttimaksujen "liikennevalot": vihreän, joka tarkoittaa, että ostaja on tunnistettu maksamisen yhteydessä, ja maksu on siis todennettu; keltaisen, joka tarkoittaa, että maksua ei ole todennettu, eikä maksajaa ole tunnistettu, joten tilaus on hyvä tarkistaa tarvittaessa; ja punaisen, joka tarkoittaa, että maksajaa ei ole tunnistettu, ja maksu on epäilyttävä. Todentamispalveluiden käyttäminen vähentää kauppiaan riskejä, koska palveluun rekisteröitynyt kortinhaltija voidaan tunnistaa luotettavasti.

Mikäli maksukortin myöntäjän maakoodi, ostajan selainyhteyden IP-osoitteen maakoodi ja tuotteen tai palvelun toimitusmaa poikkeavat toisistaan ja/tai tapahtuma ei ole todennettu, on tilausta hyvä tutkia tarkemmin ennen toimitusta ja harkita mahdollista yhteydenottoa ostajaan. Tällaiset maksut on merkitty Extranetissä punaisella värillä. Voit hylätä tapahtuman, mikäli teillä on perusteltua syytä epäillä väärinkäyttöä. On kuitenkin syytä huomioida, että poikkeamalle maakoodi- ja toimitusmaatiedoissa voi olla myös luonnollinen selitys, esimerkiksi ostajan työkomennus, opiskelijavaihto tai monikansallisen pankin myöntämä maksukortti.

Mikäli päätätte peruuttaa tapahtuman, hoidamme hyvityksen asiakkaan kortille. Jos peruutus ei ole mielestänne tarpeellinen, tilitämme oston normaalisti teille.

Kauppiaan vastuista korttimaksujen osalta löydät lisätietoa täältä.

Lisätietoja korttimaksujen riskeistä ja riskienhallintatyökaluistamme löydät Extranet-ohjeesta.